Joves referents per la interculturalitat

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=”” admin_toggled=”yes”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Joves referents per la interculturalitat i la prevenció de les violències.

1. Presentació

El Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEAi) amb el suport de la Fundació La Caixa, la col·laboració del Programa BCN Interculturalitat (Ajuntament de Barcelona) i l’Agència Catalana de Joventut, presenten el projecte formatiu “Joves Referent per la interculturalitat i la prevenció de les violències”. El projecte és una continuïtat d’esforços previs realitzats des del CEAi i el Programa BCN Interculturalitat per oferir a joves el suport i la formació necessària per tal que els seus coneixements i les seves habilitats puguin ser visibles, valorades i tingudes en compte en iniciatives interculturals a diversos àmbits.

El projecte formatiu que es presenta s’adreça especialment a joves amb bagatges migratoris i culturals diversos que desitgin tenir eines i coneixements en interculturalitat i prevenció de violències per, posteriorment, posar-les en pràctica en formacions en instituts i/o en altres iniciatives del seu entorn.

Es proposa una formació pilot entesa com un procés a llarg termini (8 mesos) en què es treballi la perspectiva intercultural i interseccional com a eines de prevenció de violències a l’àmbit comunitari i educatiu. En el transcurs d’aquest any es contempla que els i les joves participants posin en pràctica els coneixements desenvolupats en instituts, entitats i/o iniciatives comunitàries.

2. Objectius de la formació

1. Formar joves de diferents contextos culturals que vulguin i es comprometin a dinamitzar iniciatives o accions formatives interculturals i de prevenció de violències en l’àmbit educatiu.

2. Oferir eines i recursos pràctics per desenvolupar tasques de dinamització de grups.

3. Empoderar els joves per a què desenvolupin les seves habilitats dinamitzadores i els seus coneixements en interculturalitat i prevenció de violències.

3. Estructura de la formació

(**Dates aproximades, per confirmar en funció de disponibilitat dels i les participants// Pendent de concretar els continguts concrets de cada mòdul)

El calendari previst:

  • Taller inicial en el que el grup de particpants manifestarà les seves inquietuds de formació, l’objectiu es dissenyar la formació tenint en compte el que surti d’aquest espais. Durada: 4 hores. Segona quinzena de novembre.
  • Sessions de formació: 6 sessions de 4 hores que tindran lloc a Barcelona. Pels i les joves que vinguin de fora de Barcelona es cobriran les despeses de desplaçament. Les sessions es relitzaran entre la segona quinzena del Gener i la primera quinzena d’Abril.
  • Sessions de tutories personalitzades per estructurar el procés de posada en pràctica dels coneixements adquirits per al disseny de tallers i materials de sensibilització. Segona quinzena del Febrer i primera quinzena dle Maig (sessions intercalades amb les formacions).
  • Sessions pràctiques: realització de les accions de sensibilització. A realitzar durant la segona quinzena d’Abril i segona quinzena del juny.
  • Taller d’avaluació amb els i les participants sobre la valoració del seu procés individual i com a grup durant el projecte. A realitzar la primera quinzena de Juliol.

4. Persones destinatàries

Les persones destinatàries són joves d’entre 18 i 30 anys, de diversos contextos culturals interessades a obrir-se camí en l’àmbit de la interculturalitat. Cal que les persones que hi participin:

Tinguin disponibilitat durant l’any i es comprometin a fer tota la formació

Tinguin interès i vulguin especialitzar-se en el coneixement sobre la interculturalitat i laprevenció de violències.

Tinguin interès i habilitats comunicatives per dinamitzar sessions, formacions o altres activitats

Entenguin el català i el castellà.

Puguin esdevenir joves referents presents a diferents espais de relació i reflexió intercultural.

En la selecció dels participants es valorarà especialment:

Que el participant estudiï o hagi estudiat matèries de l’àmbit social

Que participi en algun espai o entitat intercultural o que treballi el tema

La motivació per formar part d’un grup divers i de joves dinamitzadors/es interculturals

Capacitat de lideratge, d’iniciativa i d’acció

Xarxa de contactes o espais on poder aplicar els coneixements teòrics i pràctics adquirits al curs.

Criteris interns de selecció:

Diversitat cultural: que al grup hi hagi representats països d’origen amb força presència a Catalunya, així com persones gitanes.

Diversitat territorial: que al grup hi hagi joves que visquin a les diferents províncies de Catalunya.

Grup equilibrat entre homes i dones

Que no sigui referent, líder destacat de cap comunitat, si no que tingui motivació i actitud per poder-ho ser.

La formació és de caràcter gratuït. Els i les joves interessades hauran d’enviar un mail o whatsapp a: jovesreferents@gmail.com / 626 429 804 (Jessica González – Centre d’Estudis Africans i Interculturals).

Aquest projecte es realitza amb el suport de:

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt